Witam, pękła mi przednia szyba sama z siebie podczas postoju, na moich oczach to się stało... Chyba jakaś wada fabryczna. Pewnie będzie jazda z serwisem. Miał ktoś już taki przypadek? Podobno wiele lat temu miała skoda problemy z pękającymi szybami...
Ja miałem taką sytuację około pół roku temu w grudniu - jeszcze w poprzedniej O2FL. Po pierwszym przymrozku, po nocy, miałem pękniętą przednią szybę (około 20 cm rysa idąca od podszybia pionowo w górę). Ale nie wiem, czy to może wina jakiegoś wcześniejszego uszkodzenia kamieniem, czy tak samo z siebie... Szyba wymieniona od razu z AC.
ja tez w pierwszym momencie myslalem ze pekla mi od naprezen, ale po blizszym przyjrzeniu sie widac bylo ewidentnie niewielka dziurke od kamienia, wiec trzeba bylo robic z ac
Wizyta w serwisie zakończyła się pozytywnie, szyba zostanie wymieniona na gwarancji. Muszą ją tylko zamówić. Tak więc na razie bez problemów, nic nie kombinowali i nie gadali.
Miałem taki przypadek w O II FL 1.4 tsi ponad rok po zakupie nowego auta. Też się obawiałem jazdy z serwisem, a jednak poszło gładko - "spec" w salonie stwierdził, że nie ma na szybie uszkodzeń (co nie było trudne) i od razu się umówili na wymianę szyby.
Inna sprawa, że trąci ciut ta krytyka hipokryzją twoją yogi_at_pozen... zaśmiecasz forum Skody Octavii..
znajdz forum samochodów marki Inne i podforum silnika Inny
mysle ze fakt ze JA tutaj NIC NIE NAPISAŁEM o mojej uszkodzonej szybie w fordzie, ktorym jezdze, smieci mniej niz Twoj komentarz ze pekla Ci szyba w O1... EOT
Komentarz